Aanpak wateroverlast Aalbeek valt duurder uit

foto: iStock
Gepubliceerd op 10/05/2021 om 10:49
Laatst bewerkt op 10/05/2021 om 11:08

Het plan om in Aalbeek een einde te maken aan wateroverlast bij noodweer valt duurder uit dan verwacht. De gemeenteraad wordt volgende week gevraagd hiervoor extra krediet beschikbaar te stellen.

Dat het project duurder uitvalt komt omdat de kosten te optimistisch waren ingeschat. Het aanleggen van een waterbuffer, riolering en aanpassen van de weg gaat volgens de laatste berekeningen 2 miljoen euro kosten. Begroot was een bedrag van 1.678.000 euro. Het project is duurder geworden door onder meer het aantreffen van verontreinigingen in de bodem en het toevoegen van een post onvoorzien.

Toch hoeft de gemeente Beekdaelen voor de extra kosten niet de reserves aan te spreken. Het benodigde extra geld komt uit eerdere vergelijkbare projecten uit Nuth waar geld op is overgehouden. Als de gemeenteraad groen licht geeft wordt het project aanbesteed.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties