Aanpak laaggeletterdheid in Parkstad

Gepubliceerd op 9/12/2020 om 10:38
Laatst bewerkt op 9/12/2020 om 10:47

Brunssum Noord doet mee aan Letterliefde 2.0. Dat is een twee jaar durende pilot om de laaggeletterdheid in Parkstad aan te pakken.

Naast Brunssum Noord doen ook de wijken Passart in Heerlen, Heilust in Kerkrade en Nieuwenhagen mee. De wijken, Molenberg en Heerlerbaan-Centrum in Heerlen en Erenstein en Rolduckerveld in Kerkrade zijn in 2022 aan de beurt.

Het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad (BGP) gaat met cursussen de laaggeletterdheid opsporen. Mensen bij wie een gebrek aan leesvaardigheid wordt ontdekt, die worden doorverwezen naar het onderwijs.

"Op deze laagdrempelige manier kunnen we mensen leren kennen en op een leuke manier in gesprek raken. Van daaruit kunnen we ze verder helpen met bijvoorbeeld taal- en computervaardigheden", zegt onderwijs-wethouder Jordy Clemens van Heerlen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties