Aanpak gevaarlijke kruising Voerendaal van start

Gepubliceerd op 4/12/2021 om 10:05
Laatst bewerkt op 4/12/2021 om 13:21

Na enige vertraging wordt begin komend jaar gestart met de aanpak van onder andere onveilige situatie op de ongelijke kruising Putterweg/Steinweg/Molenweg/Spoortunnel in Voerendaal. Dat heeft het college vrijdag in een brief aan de gemeenteraad, die een en ander eerder al geëist had, laten weten. 

De genomen maatregelen bestaan uit: een snelheidsbeperking van 60 km/u in te voeren op (een deel van) de Putterweg. Dit betekent concreet dat, komend uit het noorden, ca. 200 meter vóór de kruising de 60 km/u-zone ingaat, en dat deze zal gelden tot aan de komingang voor de spoortunnel. Ook de Steinweg valt dan binnen deze zone. 

Aan weerszijden van de kruising op de Putterweg zullen daarnaast waarschuwingslichten worden geplaatst. "Om de veiligheid van de kruising te verhogen is ervoor gekozen om in elke rijrichting direct vóór de kruising een drempel te maken", schrijft het Voerendaalse college verder. 

Ook zal een 50 km-zone worden ingericht op het tracé vanaf de spoortunnel tot na het kruispunt Steinweg/Molenweg/Putterweg. "Bovendien worden er waarschuwingsborden geplaatst bij de (onbewust) gecreëerde wild- en voetgangers- oversteekolaatsen", aldus het college in de raadsinformatiebrief. 
 

Reclame

Advertenties