Aannemer start op 11 maart met werk aan verzakt talud Buitenring

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 10/02/2024 om 07:35
Laatst bewerkt op 10/02/2024 om 08:13

Aannemer Boskalis gaat op maandag 11 maart starten met de werkzaamheden aan het talud op de Buitenring ter hoogte van Amstenrade en Brunssum. Dat laat een woordvoerster van de provincie Limburg desgevraagd weten.

Als gevolg van forse neerslag kwam het in in juli 2021 tot grondverschuivingen in het talud. Een deel van de grond spoelde de weg op en veranderde de rijbanen richting Nuth in een grote modderpoel. De Provincie besloot als eigenaar van de snelweg om één rijbaan te sluiten en door het plaatsen van betonblokken te voorkomen dat meer grond de weg op zou stromen. 

Het aanpassen van het steile talud bleek lastiger dan gedacht vanwege de beperkte ruimte. Daarom is gekozen voor een kerende constructie over een lengte van 275 meter.

"De eerste week zal in het teken staan van het omzetten van de verkeerssituatie, dat wil zeggen dat we het verkeer op 2x1 rijbaan gaan leiden. Vanaf dan kan de aannemer veilig starten met het uitvoeren van de werkzaamheden", laat de provincie weten.

Indien alles loopt zoals gepland zijn de werkzaamheden in week 20 afgerond en wordt het verkeer teruggeleid naar 2x2 rijbanen. Vanaf maandag 20 mei moet dan weer alles normaal doorstromen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties