Aanbieding uit India voor Roda JC-topscorer Alberg

Gepubliceerd op 27/12/2020 om 16:58

Roda JC-speler Roland Alberg heeft een concreet aanbod van een club uit India in beraad. Daarnaast is er nog meer interesse van een aantal buitenlandse clubs, bevestigt technisch directeur Jeffrey van As van de eerstedivisionist zondag desgevraagd tegenover ZO-NWS. Een snel vertrek van Alberg uit Kerkrade is volgens hem "goed mogelijk". 

De dertigjarige aanvallende middenvelder, die een aflopend contract heeft in Kerkrade, kon een overstap maken naar het Vietnamese Binh Dinh FC, maar daar zag hij in de afgelopen dagen van af, vertellen betrokkenen. Alberg heeft nu onder andere zijn pijlen gericht op een overgang naar India. 

Roda-TD Van As wil de interesse uit India voor Alberg bevestigen noch ontkennen. Wél zegt hij: “Er is zoals aangegeven interesse van meerdere buitenlandse clubs, over namen van clubs ga ik niks prijsgeven. Ik hoop dat maandag aan het einde van de dag een en ander geregeld is. Het staat op dit moment nog niet vast of het om verkoop of verhuur van Alberg gaat”, legt de technische baas van de Kerkraadse eerstedivisionist verder uit. 

Bij een vertrek van Alberg uit Kerkrade, die voor eerstedivisieclub-begrippen een behoorlijk salaris verdiend in het Parkstad Limburg Stadion, kan Roda het vrijgekomen geld gebruiken voor versterking. Van As: “Dan kan ik door gaan schakelen ja.”

Roland Alberg speelde voor zijn komst naar Roda JC in het buitenland onder andere in Turkije, de Verenigde Staten, Griekenland en in Bulgarije. 
 

Advertenties