700 Limburgers in Den Haag voor behoud Zuyderland in Heerlen

Bron: iStock
Gepubliceerd op 15/06/2024 om 11:28
Laatst bewerkt op 15/06/2024 om 12:37

16 volle touringcars met zo'n zevenhonderd Limburgers zijn zaterdagochtend naar Den Haag vertrokken. Ze doen daar mee aan een mars voor het behoud van het gehele Zuyderland ziekenhuis te Heerlen.

Het doel is om aan het eind van de mars met verschillende politici te praten zoals Frans Timmermans (PvdA-GL), Henri Bontebal (CDA), Jimmy Dijk (SP), een vertegenwoordiger van de PVV en demissionair gezondheidsminister Pia Dijkstra.

De demonstranten willen in het Heerlens ziekenhuis gespecialiseerde afdelingen, zoals de spoedeisende hulp en intensive care, behouden. Eerder genoemde afdelingen zouden volgens de huidige reorganisatieplannen verplaatsen naar het ziekenhuis in Sittard-Geleen. De organisatie van de mars vindt de inwonersaantallen van gemeente Heerlen te groot om, bijvoorbeeld, de intensive care naar Sittard-Geleen te verhuizen. 

Er zijn meerdere steunbetuigingen gehoord vanuit de Haagse politiek, maar volgens Heerlens SP-raadslid, en mede-organisator,Timoer Reijnders, willen de demonstranten nu concrete actie zien voor het volledige behoud van het ziekenhuis.   

Onder andere burgemeesters, raadsleden, vakbondsvertegenwoordigers en huisartsen uit de regio zijn bij de zogenoemde 'Mars op Den Haag' aanwezig, volgens de organisatie van de mars.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties