69-jarige Gertie krijgt lintje voor jarenlang vrijwilligerswerk in zorg

foto © ZO-NWS | Anja Timmers
Gepubliceerd op 22/02/2024 om 16:00
Laatst bewerkt op 22/02/2024 om 19:59

Al sinds 1993 is Gertie Rademakers-Moonen vrijwilliger bij de Zonnebloem in Heerlen. Donderdagmiddag ontving zij een Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet.

Burgemeester Wilma van der Rijt van gemeente Brunssum reikte de onderscheiding aan mevrouw Rademakers-Moonen uit. Gertie mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Naussau noemen.

De 69-jarige Gertie bezocht jarenlang mensen met een lichamelijke beperking in de Brunssumse wijk Treebeek. Voor deze mensen organiseerde ze activiteiten, waardoor ze uit hun sociaal isolement werden gehaald. Gertie is zowel afdelingsbestuurder als secretaris geweest binnen het bestuur van de Zonnebloem. In die rollen coördineerde ze de lokale inzet van vrijwilligers en plande ze activiteiten. 

De Zonnebloem is een van de grootste landelijke vrijwilligersorganisaties met circa 33 duizend vrijwilligers, verdeeld over zo’n duizend regionale plaatselijke afdelingen. De Zonnebloem in regio Heerlen telt 220 vrijwilligers.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties