60 nieuwe opvangplekken Huize de Berg Heerlen

Gepubliceerd op 15/11/2023 om 16:38
Laatst bewerkt op 15/11/2023 om 16:42

Op 1 februari wordt het aantal opvangplekken in Huize de Berg in Heerlen uitgebreid met 60 plekken voor gevluchte vrouwen en kinderen uit Oekraïne.

Momenteel verblijven er ongeveer 130 vrouwen en kinderen. Met de 60 nieuwe opvangplekken wordt een uitbreiding gerealiseerd, maar de gemeente meldt dat daarmee het maximale uit de ruimte op deze locatie is gehaald.

In 2022 werd duidelijk dat de gemeente Oekraïense vluchtelingen zou opvangen in het kloostercomplex Huize de Berg in Heerlen. Twee vleugels van het gebouw werden ingericht als slaap- en verblijfplaats voor maximaal 150 vrouwen en kinderen, die vanaf juni 2022, gefaseerd, arriveerden. De vrouwen en kinderen krijgen onderdak, hulp bij praktische zaken en begeleiding naar school of werk.

Met de aanstaande uitbreiding kunnen maximaal 210 vrouwen en kinderen terecht in het gebouw.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties