50.000 euro donatie moet CMWW helpen energiearmoede aan te pakken

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 18/10/2022 om 10:57
Laatst bewerkt op 18/10/2022 om 11:02

Maatschappelijke organisatie CMWW krijgt in totaal 50.000 euro om Brunssumse huishoudens laagdrempelig te ondersteunen en inzichtelijk te maken waar de stijgende energieprijzen mensen het hardst raken. 

Het bedrag komt van het Oranjefonds (40.000 euro) en het Fonds Luc Janzen (10.000 euro) en is bedoeld voor het project Energie Surplus. 

Het nieuwe project van CMWW richt zich op de exploderende energieprijzen en de energietransitie. Met het geld worden spreekuren georganiseerd met energiecoaches en andere partners in de woningbouw en de gemeente. 

Het project staat op dit moment nog los van de plannen van de gemeente Brunssum om energiecoaches in te zetten om mensen te helpen met hun energierekening. Wel zegt project leider Glenn Werner dat die samenwerking opgezocht gaat worden. 

"In eerste instantie wilde we zelf vrijwilligers opleiden tot energiecoaches, maar we zien zoveel initiatieven uit de grond komen dat we beter de samenwerking aan kunnen gaan", aldus Werner. 

Vooral minima hebben last van de stijgende energieprijzen in Brunssum. Wethouder Merle van Leusden gaf eerder nog aan dat het aantal mensen dat energietoeslag aangevraagd heeft hoger is dan het aantal mensen die formeel als minima geregistreerd staan. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties