400 kilo vuurwerk in beslag genomen, dertien aanhoudingen

foto: iStock
Gepubliceerd op 21/12/2020 om 14:32

De politie heeft de afgelopen weken in Limburg 400 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Tijdens het onderzoek werden dertien huizen doorzocht, onder meer in Hoensbroek en Heerlen.

Tussen 11 november en 20 december zijn dertien verdachten aangehouden. Drie daarvan zijn minderjarig. De huiszoekingen werden gedaan in Bocholtz, Belfeld, Hoensbroek, Roermond, Echt, Sittard, Elsloo en Heerlen. Bij twee doorzoekingen was de situatie dusdanig gevaarlijk dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is opgetrommeld om het vuurwerk te ontmantelen. 

Tot dusver zijn in vijf gevallen vanwege het grote gevaar, dat gepaard gaat met de opslag van vuurwerk in woningen,  een bestuurlijke maatregel opgelegd. Alle verdachten kunnen rekenen op een proces-verbaal.

Het is verboden vuurwerk te verkopen, te vervoeren, te bezitten en af te steken. Het verbod is gekomen op verzoek van onder andere de Tweede Kamer, veiligheidsregio's, zorgverleners, politie en BOA's.

Op verzoek van onder andere de Tweede Kamer, veiligheidsregio's, zorgverleners, politie en boa's is voor de jaarwisseling van 2020-2021 in heel Nederland een vuurwerkverbod ingesteld.

Advertenties