34-jarige vrouw uit Brunssum opgepakt om groot fraudenetwerk

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 28/03/2022 om 15:59
Laatst bewerkt op 28/03/2022 om 16:01

Een 34-jarige vrouw uit Brunssum wordt verdacht van betrokkenheid bij een groot fraudenetwerk. De vrouw is opgepakt tijdens een actiedag waarin elf panden doorzocht werden. 

De panden liggen onder andere in Brunssum, Heerlen, Weert en Maastricht. Zes panden zijn in beslag genomen omdat er sprake zou zijn van hypotheekfraude en/of witwassen. Ook werden twee voertuigen, een aantal tonnen cash geld en digitale gegevensdragers in beslag genomen. 

Het fraudenetwerk is volgens de politie aan het licht gekomen door afzonderlijk onderzoek van de politie, het Openbaar Ministerie, FIOD en de Arbeidsinspectie.

Het netwerk zou zo groot zijn dat het de provincie- en landsgrenzen over ging. Zo is er ook in Luxemburg een pand doorzocht en is daar één verdachte gehoord. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties