33 sollicitanten voor burgemeestersvacature gemeente Voerendaal

Gepubliceerd op 24/05/2024 om 15:24
Laatst bewerkt op 24/05/2024 om 15:35

Maar liefst 33 kandidaten hebben gesolliciteerd om Wil Houben op te volgen als burgemeester van de gemeente Voerendaal. Dat meldt de provincie Limburg.

Hoewel de landelijke trend een daling van het aantal sollicitanten laat zien, heeft zich een groot aantal belangstellenden gemeld voor de vacature in Voerendaal: 3 vrouwen en 30 mannen reageerden.

Een deel van de kandidaten heeft een politiek-bestuurlijke achtergrond, maar het grootste deel van de geïnteresseerden die hun belangstelling kenbaar maakten is afkomstig uit andere sectoren.

Wil Houben stopt per 1 december 2024 als burgemeester van Voerendaal. Hij is dan 70 jaar en gaat met pensioen. Houben (VVD) is dan precies tien jaar burgemeester van Voerendaal. Voor hij daar in 2014 begon, had hij politieke ervaring opgedaan als raadslid en wethouder in Heerlen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties