28 nieuwbouwwoningen in Kerkraadse wijk Chevremont

Foto: Gemeente Kerkrade
Gepubliceerd op 6/03/2023 om 11:14
Laatst bewerkt op 6/03/2023 om 11:26

In de Kerkraadse wijk Chevremont gaat het oude gedeelte van de Schoutstraat en de Toupsbergstraat op de schop. In totaal komen er 28 nieuwe woningen.

Woningbouworganisatie Wonen Zuid en de gemeente Kerkrade laten weten dat de oude woningen worden gesloopt om de woonomgeving te verbeteren. De sloop staat gepland voor het einde van dit jaar.

Terwijl de bewoners vorig jaar al over de plannen zijn ingelicht komt de gemeente maandag met het nieuws naar buiten. In de Schoutenstraat en Toupsbergstraat staan 26 gedateerde sociale huurwoningen. In de Schoutenstraat worden alle woningen vervangen en in de Toupsbergstraat maken de acht woningen plaats voor tien levensbestendige huurwoningen. 

Wethouder Weijers laat namens de gemeente Kerkrade weten om het liefst een mix van soorten woningen die bij verschillende groepen mensen horen neer te zetten. "Zoals alleenstaanden en gezinnen. Of jonge en oudere mensen." Wanneer de woningen opgeleverd worden is nog niet bekend.

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties