26 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in woning

archieffoto
Gepubliceerd op 3/01/2024 om 14:51
Laatst bewerkt op 3/01/2024 om 15:00

In een woning in het Heerlense stadsdeel Heerlerheide is vlak voor de jaarwisseling 26 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Dat laat de gemeente weten.

Het gaat grotendeels om zogeheten shells en een kleine hoeveelheid cobra’s. Een BOA van de gemeente Heerlen zag het vuurwerk toen een deel daarvan werd afgestoken in een achtertuin. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Die vond in de woning ook voor consumenten verboden Visco-aansteeklonten. Dat zijn speciale lonten bedoeld voor professioneel vuurwerk. Verder werd er nog 34 kilo consumentenvuurwerk aangetroffen, fors meer dan de toegestane hoeveelheid vuurwerk mensen thuis mogen bewaren. De politie heeft alle spullen in beslag genomen.

Tegen de bewoner is een last onder dwangsom opgelegd van 20.000 euro. Dat is vanwege het grote gevaar van het opslaan van professioneel vuurwerk in een woonwijk.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties