25 tuinen en 150 vrijwilligers aangemeld voor Heel Heerlen Graaft

foto: iStock
Gepubliceerd op 19/07/2023 om 14:28
Laatst bewerkt op 19/07/2023 om 17:08

Nog voor het sluiten van de inschrijvingen heeft het project Heel Heerlen Graaft het aantal benodigde tuintjes en vrijwilligers behaald.

25 tuintjes in het Romeins Kwartier doen mee met het project. 150 vrijwilligers gaan tijdens de Grote Graafdagen aan de slag als graver en vondstverwerker.

Ze gaan op 9 en 10 september ontdekken hoe Heerlen, of Coriovallum in de Romeinse tijd, er 2000 jaar geleden uitzag. Vorige week woensdag werden de 25 tuintjes al onderzocht door archeologen Roel Roggen en Hilde Vanneste met als resultaat 25 kansrijke plekken in het Romeins Kwartier.

In het Thermenmuseum en in de Vondst worden tijdens het graafweekend veel activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Meer informatie vindt u op Heerlengraaft.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties