244 nieuwe woningen in Brunssum, Beekdaelen en Kerkrade

OZB
foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 20/06/2023 om 15:15
Laatst bewerkt op 20/06/2023 om 15:23

In een drietal nieuwbouwprojecten in Beekdaelen, Brunssum en Kerkrade kunnen 244 nieuwe woningen worden gebouwd.

De Stadsregio Parkstad Limburg ontvangt van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een financiële bijdrage van 1,25 miljoen euro om betaalbare en geschikte woningen voor starters én mensen met een laag- of middeninkomen te bouwen. Tim Weijers, wethouder in Kerkrade, is blij met de subsidie. ‘Deze rijksbijdrage is een erkenning voor de lokale woonopgaven in gemeenten als Beekdaelen, Brunssum en Kerkrade in de regio Parkstad Limburg, Hier werken we in regionaal verband slagvaardig samen aan het verbeteren van de woningmarkt’.

In heel Nederland zijn 28 subsidie-aanvragen, verdeeld over 26 gemeenten, goedgekeurd. Zij ontvangen samen een bijdrage van 117,6 miljoen euro.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties