20.000 bezoekers OLS, twee schutterijen Parkstad nog in race

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 8/07/2024 om 07:20
Laatst bewerkt op 8/07/2024 om 17:15

Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Doenrade is afgelopen zondag met 20.000 mensen drukbezocht. Zij keken eerst naar de optocht van de vele schutterijen en daarna naar het schieten op de bölkes. 

Van de 133 schutterijen zijn er 36 die doorgegaan naar de komende kavelzaterdag op het OLS in Doenrade. Uit Parkstad maken de schutterijen Sint Hubertus uit Schaesberg en Sint Sebastianus uit Voerendaal nog kans op D'n Um. 

Even was er paniek toen tijdens de grote optocht aan het begin van de middag een paard op hol sloeg. De viervoeter bleef met een hoef vastzitten aan één van de hekken aan de kant. Meerdere bezoekers liepen schaafwonden en blauwe plekken op.

Het ging hier om een paard waarop een standaardruiter van de Koninklijke Schutterij Sint-Dionysius Opoeteren zat. De hevig geschrokken bezoekers langs de optochtroute kregen een etentje bij de plaatselijke Griek in Oirsbeek aangeboden door OLS-voorzitter Ger Koopmans. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties