164 aanmeldingen voor nieuwe middelbare school Kerkrade

Gepubliceerd op 2/04/2024 om 20:09
Laatst bewerkt op 3/04/2024 om 10:55

In totaal hebben zich 164 kinderen aangemeld als leerlingen voor Het Martin Buber, de nieuwe middelbare school in Kerkrade. Dat heeft de schoolleiding dinsdagavond bekendgemaakt. 

De nieuwe middelbare school gaat later dit jaar van start met negen klassen/stamgroepen van achttien leerlingen. De school zit nu tijdelijk op een locatie aan de Marktstraat in het centrum. Omdat er elk jaar een leerjaar qua leerlingen bijkomt, is dat gebouw over drie jaar te klein.

Vanaf het schooljaar 2027-2028 is het de bedoeling dat Het Martin Buber zal worden ondergebracht in de verbouwde Vroedvrouwenschool. Dat is althans het plan van B &W in Kerkrade.

Het dagelijks stadsbestuur heeft de gemeenteraad gevraagd akkoord te gaan met de aankoop van het gebouw voor 2,2 miljoen euro. De verbouwing tot school gaat 1,35 miljoen euro kosten, verwacht de gemeente. 

De voormalige Vroedvrouwenschool ligt naast sport- en gezondheidscentrum Vie op het terrein van het voormalige Sint Jozefziekenhuis. Het pand staat al een paar jaar leeg. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties