1000 euro extra voor zwaarst gedupeerden wateroverlast

Foto: (C) Orange Media
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 19/11/2021 om 16:39
Laatst bewerkt op 19/11/2021 om 16:45

Mensen die het zwaarst gedupeerd zijn door de watersnood in Limburg krijgen van het Nationaal Rampenfonds nogmaals 1000 euro. Dit bedrag komt bovenop de 1000 euro die ze al eerder ontvangen hebben. 

Dat laat het Nationaal Rampenfonds in een persbericht weten. 

Gedupeerden hoeven geen nieuwe aanvraag in te dienen. In plaats daarvan krijgen getroffen huishoudens begin december automatisch een tweede gift van 1000 euro. 

Geert Jan Hamilton, secretaris van het Rampenfonds, erkent dat de gift van 2000 euro voor veel huishoudens maar een magere bijdrage is. "Wij willen daarom voor schrijnende gevallen een extra uitkering mogelijk maken en waar mogelijk ook de steun voor lokale projecten versterken."

Het rampenfonds stelt daarom zo'n 3 miljoen euro ter beschikking om te verdelen over de gemeenten met de meeste schade. 

Daarnaast kunnen steunaanvragen voor (burger)initiatieven van maatschappelijke organisaties nog steeds worden aangevraagd. Inmiddels is zo'n 600.000 euro uitgegeven en blijft er nog voor deze organisaties nog 2,5 miljoen euro over. De aanvraagtermijn is verlengd tot 28 maart 2022. 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties