100 kilometer hardlopen tegen kanker

foto: Peter Tillmann
Gepubliceerd op 18/09/2023 om 10:12
Laatst bewerkt op 18/09/2023 om 10:25

Saskia Leenders Wolfs gaat op zondag 1 oktober onder het motto (De) weg met kanker een ultieme hardloopuitdaging aan.

Zij gaat 100 kilometer hardlopen langs vijf van de zes Limburgse Toon Hermans Huizen. Deze datum is niet zomaar gekozen: 1 oktober is namelijk de start van de borstkankermaand, de diagnose die Saskia zelf twee keer kreeg.

Toon Hermans Huizen zijn centra voor mensen die leven met en na kanker. De centra zijn bijzondere ontmoetingsplaatsen waar je je verhaal kunt delen of kan deelnemen aan ontspannende en creatieve activiteiten. Op 1 oktober gaat Saskia er alles aan doen om haar route langs vijf van de zes Limburgse huizen te voltooien. Toon Hermans Huis Noord Limburg steunt de actie maar ligt te ver uit de route.

De huizen zelf organiseren activiteiten om haar aan te moedigen tijdens haar loop. Om 7.30 uur zal het startsein worden gegeven bij het Toon Hermans Huis in Weert.  ‘(De) weg met kanker’ gaat verder via Roermond, Sittard en Maastricht. Naar verwachting zal Saskia om ongeveer 21.00 uur bij het Toon Hermans Huis in Heerlen de finishlijn bereiken.

Doneren voor de actie kan hier.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties