10 aanhoudingen na derby Roda-MVV, vernielingen in stadion

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 26/11/2023 om 18:52
Laatst bewerkt op 26/11/2023 om 18:59

De politie heeft zondag na de derby Roda JC-MVV tien personen aangehouden. MVV-supporters pleegden vernielingen in en buiten het stadion.

In de blessuretijd werden stoelen van de uittribune gesloopt en op het veld gegooid. In de rust moest de sanitaire voorziening in het stadion het ontgelden en werd vernield.

Eén uitsupporter is voorafgaand aan de wedstrijd aangehouden vanwege verboden wapenbezit. Na afloop van de wedstrijd zijn buiten het stadion in Kerkrade zes personen aangehouden voor belediging, openlijke geweldpleging of vandalisme. In Maastricht zijn drie persoon aangehouden vanwege het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging.

De politie onderzoekt deze en andere strafbare feiten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties