OM: Zouo A. pleegde moord in proeftijd

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 12/04/2022 om 11:12
Laatst bewerkt op 12/04/2022 om 13:20

Zouo A., die verdacht wordt van het doodschieten van Frank van der Schrier (51) in Heerlen afgelopen november, pleegde deze moord volgens het OM in zijn proeftijd van een eerdere veroordeling. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters dinsdag tegenover ZO-NWS. 

Getuigen hebben volgens bronnen rondom het politieonderzoek tegenover de recherche verklaard dat Zouo 'Tom' A. (31) de fatale schoten heeft gelost tijdens de schietpartij op 13 november in de woning van het slachtoffer aan de Elandstraat in de wijk Heksenberg. 

De vrijgezelle Van der Schrier raakte hierbij zwaargewond en overleed een dag later in het ziekenhuis. A., die vastzit in de gevangenis van Sittard, wordt verdacht van moord en verboden wapenbezit. Hij beroept zich sinds zijn arrestatie enkele maanden geleden op zijn zwijgrecht.  

Hij was na de bovengenoemde schietpartij enige tijd spoorloos, maar kon uiteindelijk alsnog worden aangehouden in het Duitse Wassenberg. Twee mannen uit Heerlen en Sittard worden verdacht van het helpen van de op de vlucht geslagen Zouo A. 

Tijdens de zoektocht naar A. bleek tevens dat de verdachte inwoners van Sittard en Heerlen zich bezighielden met drugshandel. De rechtbank zal zich op woensdag 13 april tijdens een pro forma-zitting over deze zaak buigen. 

"Dan zullen wij meer toelichten over dat de verdachte van deze moord deze in proeftijd na een eerdere veroordeling heeft gepleegd", aldus justitiewoordvoerster Renate Peters. De advocaat van Zouo A. wilde geen inhoudelijk commentaar geven op deze zaak. 

Zouo A. kreeg in het verleden al eens een veroordeling van drie jaar jeugddetentie en tbs aan zijn broek omdat hij op zestienjarige leeftijd in in 2007 een Amstelveense winkel overviel en daarbij een 62-jarige medewerker doodstak. 

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties