Beekdaelen toegevoegd aan Liberation Route Europe

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 13/10/2021 om 11:26
Laatst bewerkt op 13/10/2021 om 11:50

De gemeente Beekdaelen zal spoedig worden toegevoegd aan de Liberation Route Europe, een gerenommeerde internationale wandelroute van zo’n 10.000 kilometer.

Dat bevestigt de organisatie tegenover ZO-NWS. In de fusiegemeente zal de route zeer waarschijnlijk door Schimmert en Puth lopen. In Parkstad en de rest van Zuid-Limburg zullen verder nog verschillende andere routeprojecten worden opgestart.

Het wandelnetwerk tussen Londen en Berlijn neemt de wandelaar mee in het spoor van de geallieerden tussen 1943 en 1945. Hoewel de route nog niet helemaal definitief is, bevestigt de organisatie ook dat de Limburgse etappe de provincie zal verbinden met Hürtgenwald, de Ardennen en Arnhem.

Een aantal belangrijke historische locaties langs de route wordt gemarkeerd met monumentale wegwijzers. Er komen zo’n dertig ‘Vectors of Memory’ in Limburg, die ontworpen zijn door de wereldberoemde Joodse architect Daniel Libeskind. Hij maakte onder meer het ontwerp voor het Joodse museum in Berlijn. Bovendien werd een ontwerp van hem uitgekozen voor het One World Trade Center, als vervanger voor het World Trade Center en ontwierp hij het onlangs onthulde Holocaust Namenmonument in Amsterdam.

Naast de wandelroute komt ook een fietstocht door Zuid-Limburg, waar Parkstad breed aangedaan wordt. Ook komen er enkele lokale wandelommetjes met het thema van de oorlog. De exacte routes zijn nog niet bekend, maar de organisatie denkt deze in ieder geval dit jaar bekend te maken.

Reclame

Advertenties